Pierre Gasly heeft de tweede training voor de Grote Prijs van Hongarije als snelste afgesloten, met Max Verstappen kort erachter op plek twee in een sessie die nadat de Red Bulls hun snelste tijden reden grotendeels verstoord werd door regen.

De snelste tijden werden, uiteraard, gereden toen het nog wat druppelde, en vóór het echt nat werd. Nadat Mercedes’ Valtteri Bottas het bal had afgetrapt, was het uiteindelijk Gasly die de Hungaroring het snelst rond ging, in 1:17.854. Verstappen deed 0.055 seconde langer over het rondje op de Hongaarse omloop, maar reed zijn snelste tijd wel op mediums, terwijl Gasly dat op de snellere softs deed.

De derde tijd was voor Mercedes’ Lewis Hamilton, voor de eerder genoemde Bottas. De Fin stuurde zijn W10 toen de lichten op groen sprongen als eerste de baan op, om tijd in te halen die hij in VT1 had verloren door een motorwissel. De vijfde tijd was voor Renaults Daniel Ricciardo, Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Sebastian Vettel vinden we terug op de plekken zeven en dertien.

Lees ook: VT1: Hamilton snelste in wisselvallige training, Verstappen tweede, motorwissel voor Bottas

De snelste tijden werden na zo’n twintig minuten gezet, nadat de sessie al vroeg een handvol minuten werd stilgelegd vanwege een behoorlijke klapper van Toro Rosso’s Alexander Albon. Hij maakte een beginnersfout door in zijn tweede rondje het nog natte gras te raken richting de laatste bocht, waarna hij de controle verloor en van de baan vloog. Albon was oké, maar zijn auto niet.

Na het eerste halfuur begon het geleidelijk harder te regenen. Nadat het nog een tijdje te nat voor slicks maar te droog voor intermediates was, werd er in het laatste halfuur weer wat meer gereden toen de regen doorzette.

De meeste coureur deden nog (verkennings)rondjes op intermediates, met de kans groot dat het ook zaterdag regent in Boedapest. Verstappen maakte nog indruk op engineer Gianpiero Lambiase, door op het moment dat hij rondreed ‘drie seconden sneller dan de rest’ te gaan. Op het eind, toen Verstappen niet meer rondging, was Bottas rap.

Lees ook: Bottas maakt zich geen zorgen: ‘Eén fout bepaalt mijn toekomst niet’