*

Verstappen worstelend naar negende plek

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

11 november 2017 15:04

Verstappen worstelend naar negende plek
Sutton Images

Max Verstappen is als negende geëindigd in de derde vrije training voor de Grand Prix van Brazilië. De Nederlander had de afstelling van zijn Red Bull duidelijk nog niet op orde.

Als enige van het veld reed Verstappen zijn beste rondetijd (1:40,495) op de soft-banden in plaats van de supersofts. In zijn poging vlak voor tijd nog een snelle ronde op de supersofts te rijden, spinde Verstappen. Hij wist de Red Bull net uit de vangrail te houden.

Het was een moment dat prima model kon staan voor Verstappens moeizame training. Helemaal in het begin waagde hij zich aan een proefrondje op mediumbanden, maar na een flink moment op een natte kerbstone keerde hij weer terug naar de Red Bull-garage.

Ruim een half uur waagde Verstappen zich vervolgens niet meer op het circuit. Toen hij met nog zo’n twintig minuten te gaan de baan op ging, bleek de balans van de RB13 nog verre van perfect. Verstappen moest zijn glijdende, ondersturende auto flink corrigeren.

Uiteindelijk kwam de drievoudig Grand Prix-winnaar 1,2 seconden tekort op snelste man Valtteri Bottas. Teamgenoot Daniel Ricciardo was op de supersofts drie tienden sneller.