*

Verstappen zesde in eerste training GP Italië

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Verstappen zesde in eerste training GP Italië
Sutton Images

Max Verstappen heeft de zesde tijd neergezet in de eerste vrije training op het circuit van Monza. Hij gaf 1.2 seconde prijs op snelste man Lewis Hamilton.

Vanwege de dreiging van regen was het gelijk druk aan het begin van de eerste vrijdagtraining op de roemruchte Italiaanse baan, waarbij Verstappen één van de uitzonderingen op de regel was door wat langer binnen te blijven staan en pas na een minuut of zeven het circuit op te gaan.

De Nederlander trapte zijn raceweekend af met een installatierondje, waarna hij vervolgens na ruim twintig minuten pas voor het eerst voor een tijd ging. Dat werd een 1:24.710, waarmee de Red Bull-coureur op dat moment op een zevende plek stond.

Verstappen ‘duelleerde’ even kort qua rondetijd om P7 met Force India’s Esteban Ocon, waarna Toro Rosso’s Carlos Sainz zijn Red Bull-collega rond het halfuur kortstondig terugverwees naar de negende plek. Met drie kwartier op de klok sprong Verstappen met een volgende run echter naar P5.

Verstappen scherpte zijn 1:23.566 kort daarop aan door voor het eerst onder de 1:23 te duiken met een 1:22.749. De Nederlander deed dat met een rondje waarin hij zichtbaar op de limiet zat in de Ascari en Parabolica, al bracht het rondje hem op dat moment de vierde plek.

Uiteindelijk zakte Verstappen nog twee plaatjes naar beneden en eindigde hij de sessie – waarin het de laatste twintig minuten harder begon te regenen – met 23 ronden op plaats zes. Verstappen was zeven duizendsten van een seconde trager dan teamgenoot Daniel Ricciardo.