Max Verstappen scoorde een drie op een rij vandaag in Interlagos. In alle drie de sessies van de kwalificatie was de Nederlander oppermachtig, in Q3 maakte hij het af met een magistrale tweede flying lap. “De auto was echt geweldig vandaag”, jubelde de Nederlander op de radio na het binnenhalen van zijn tweede poleposition. 

Lees ook: Verstappen snelt in Brazilië naar sensationele tweede poleposition

“De baantemperatuur veranderde veel vandaag, dus het was zaak om constant aan te passen”, aldus Verstappen. “Maar de auto was fantastisch, vanaf het begin dus daar zijn we heel tevreden over. Ik maakte nog een foutje in de eerste snelle rondje, gelukkig was de tweede beter. Nu is het zaak om het ook af te maken.”

De Nederlander zorgde met zijn poleposition voor een mooi verjaardagscadeau voor teambaas Christian Horner. “Ik hoop dat Christian er blij mee is.” Horner: “Absoluut, dit was het beste cadeau wat je had kunnen geven. Briljant! De snelste in alle sessies, geweldig gedaan!”

Foto: Motorsport Images

Lees ook: Vettel blij met eerste startrij: ‘Hopelijk kunnen we het momentum vasthouden’

Voor de camera van Ziggo Sport was het dan ook één en al tevredenheid bij Verstappen. “Het ging vooral heel goed in Q2, de auto voelde heel goed aan. In Q3 werd de baan warmer en ik had daar wat meer overstuur. We hebben vandaag echt goede stappen gemaakt met de balans van de auto. In de derde training was het al goed, in de kwalificatie waren we heel sterk.”

In zijn eerste rondje in Q3 was er nog een foutje maar in zijn tweede poging maakte hij het af. “De auto brak uit, ik ging over de kerb en daardoor kwam ik niet goed uit. Maar toen we ondanks dat alsnog eerste stonden, wist ik dat het goed zou komen. Wat morgen betreft moet het met de snelheid goed zitten. We zullen moeten zorgen dat de banden heel blijven.”