Het is de laatste grote kans op een Nederlandse overwinning dit seizoen, Max Verstappen benadrukte het maar weer eens. Op het Autódromo Hermanos Rodríguez boekte Verstappen vorig jaar een fraaie winst, al denkt hij daar deze dagen weinig aan terug: “Het voelt hetzelfde als elk raceweekend.”

“Austin was heel goed, het is moeilijk om te zeggen of het nou mijn beste race van mijn carrière tot nu toe is geweest”, keek Verstappen nog even terug op zijn inhaalrace vorige week (van P18 naar P2). “Zo kijk ik er niet naar, ik wil elke keer zoveel mogelijk punten scoren. Maar het was een hele leuke.”

Zondag weer? (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Lange rechte stuk geen nadeel
De moeilijkheid van de baan in Mexico-Stad dit weekend is de ijle lucht. Het Autódromo ligt ruim 2200 meter boven zeeniveau: “De motoren liggen daardoor dichter bij elkaar qua performance, de motor krijgt minder lucht om af te koelen. Er is ook veel minder downforce, met de grootste vleugel heb je nog steeds dezelfde grip als op Monza. Mechanische grip en aerodynamica zijn daarom heel belangrijk en daar zijn we goed in, ondanks het lange rechte stuk.”

Lees ook: Liveblog GP Mexico: Räikkönen (39) geeft toe: “Herstel na het feestje duurde wel wat langer”

Uiteraard hoopt de Limburger op een herhaling van vorig jaar, een tweede kwalificatietijd en de daaropvolgende winst. “In de kwalificatie maken we niet zoveel kans, in de race zou het alleen maar beter moeten gaan. Beter dan in Austin wellicht.”