Max Verstappen is op zijn zachtst gezegd ‘zwaar vertieft’ na een teleurstellende kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk. Red Bull slaagt er niet in de omstandigheden op de Red Bull Ring naar hun hand te zetten, waardoor Verstappen niet verder komt dan de negende tijd. Door een straf voor Sebastian Vettel start hij als achtste.

Tegenover Ziggo Sport uit Verstappen zijn ongenoegen: “Natuurlijk ben ik zwaar teleurgesteld. Het begon goed, maar op het laatst was ik veel te vroeg buiten. Het droogde heel snel op en dan is het een tombola, maar dan moet je juist goed gokken. Dus met nog een seconde of vijf over de streep gaan. Dat waren er vijftig en dan valt te verwachten dat iedereen onder je tijd duikt.”

De kwalificatie was nochtans goed begonnen. “In Q1 had ik maar één rondje nodig, die was gelijk goed. In Q2 ging het even mis met het herladen van het ERS, maar ondanks het mindere vermogen op het rechte stuk stond ik nog vijfde of zesde. Dat het in Q3 ging regenen was ook niet erg, maar onze timing was niet goed op de opdrogende baan. Ik ga wel even bij het team vragen hoe dat kan. Zevende en negende is natuurlijk niet waar we moeten staan.”

Door de gridstraf van Sebastian Vettel schuift Verstappen nog wel een plaatsje op naar de achtste startpositie. Daniel Ricciardo profiteert ook nog van de straf van Nico Rosberg en mag daardoor vanaf de vijfde plek van start gaan.