*

Vettel: ‘Alles moet kloppen in Barcelona’

Daan de Geus

Daan de Geus

8 mei 2018 11:18

Vettel: ‘Alles moet kloppen in Barcelona’
Sutton Images

Sebastian Vettel benadrukt dat het komend weekend om details draait als de Formule 1 op het Circuit de Barcelona-Catalunya aan de slag gaat, een baan die iedereen natuurlijk van binnen en buiten kent.

Dat komt niet alleen omdat de race al jaren op de kalender staat – en coureurs er vaak ook veel rijden in de opstapklassen – maar ook omdat er veel wordt getest in Barcelona. Het circuit aldaar is namelijk de ideale testbaan met, zoals Vettel het tegenover SpeedWeek omschrijft: “Alle denkbare soorten bochten. Van snel tot langzaam tot chicanes en juist weer vlugge links-rechts combinaties.”

Dat het Catalaanse circuit zo’n perfecte testbaan is, betekent ook dat het ‘een goede graadmeter is’, weet Vettel. “Je kan er zeker zien waar je werkelijk staat.” Met alle kennis die voorhanden is, zit het veld er echter ook dicht bij elkaar. “Het is daarom heel belangrijk dat alle details kloppen”, haalt de Ferrari-coureur aan.

“Alle puzzelstukjes moeten er op de juiste plaats vallen”, vervolgt de nummer twee uit het kampioenschap. “Alleen dan heb je kans op een goede klassering.” Ook belangrijk, zo vult Vettel aan: de banden. “Je hebt namelijk goede tractie nodig bij het uitkomen van de bochten, wat de achterbanden belast, maar de bochten zelf zijn weer zwaar voor de voorbanden, en dan met name de linker. Het is daarom nog belangrijker dan anders om behoedzaam met de banden om te gaan.”

Vettel in actie in Bakoe. De Duitser werd daar vierde, maar heeft dit seizoen al wel twee races gewonnen.