Sebastian Vettel denkt dat zijn nieuwe team Ferrari samen met zijn oude werkgever Red Bull en het team van Williams om de tweede plek achter Mercedes zal vechten.

Ten overstaan van ESPNF1 voorspelt Vettel, weinig verrassend, dat Mercedes begin 2015 dominant zal zijn. “Ik denk dat het wel vast staat dat Mercedes over twee weken in Australië een aardige voorsprong op de rest zal hebben. Tenzij ze problemen hebben, ga ik er ook vanuit dat Mercedes in Melbourne de gehele eerste startrij claimt.”

Wie daar achter zal staan, vindt Vettel lastiger te voorspellen. “Maar ik hoop uiteraard dat het Ferrari zal zijn”, verklaart de Duitser, die echter moet erkennen dat er hoe dan ook ‘een behoorlijk gat tussen Mercedes en haar naaste achtervolger zal zitten’ en het verder eigenlijk gissen is.

“Achter Mercedes zijn de verschillen immers een stuk minder groot”, constateert Vettel. “Het is dan ook niet makkelijk om met zekerheid te zeggen wie het tweede team zal zijn, want ik denk dat Williams, Red Bull en wij erg dicht bij elkaar zitten”, aldus de Ferrari-coureur.