Volgens Sebastian Vettel heeft zijn nieuwe team Ferrari haar eerste doel – ‘Williams en Red Bull bijhalen’ – al bereikt, dus nu richten de Scuderia en de Duitser zich op Mercedes.

Dat maakt de viervoudig wereldkampioen althans duidelijk in gesprek met Auto, Motor und Sport, al geeft hij toe dat het een flink karwei zal worden om aansluiting te vinden bij Mercedes: “Want dat team is momenteel een klasse apart, die rijden in hun eigen wereld”, erkent Vettel, die in de openingsrace van 2015 met zo’n 35 seconden achterstand op Mercedes-coureur Lewis Hamilton en Nico Rosberg als derde aan de streep kwam.

“Op het moment is als derde finishen dan ook genoeg, maar iedereen binnen Ferrari weet waar we op termijn naartoe willen, ongeacht hoeveel werk er nodig zal zijn om op gelijke voet te komen te staan met Mercedes.”

Los van de achterstand op Mercedes, vormde het raceweekend in Australië een prima bevestiging voor Vettel en Ferrari wat betreft de performance van de SF15-T. De auto leek tijdens de wintertests al prima te zijn, hetgeen tijdens de seizoensopener onderstreept werd: “We hebben met deze auto een hele goede basis. Er is geen team dat zich tijdens de winter meer heeft verbeterd dan wij”, stelt Vettel tevreden vast.