*

Ferrari-coureurs hopen op ‘meer’ en ‘mooi seizoen’

Daan de Geus

Daan de Geus

19 februari 2016 15:15

Ferrari-coureurs hopen op ‘meer’ en ‘mooi seizoen’
Ferrari

Met de Ferrari SF16-H is het aan Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen om in 2016 succes te boeken voor de Scuderia. “Het doel is er een mooi seizoen van te maken.”

Voor Ferrari betekent dat races winnen en – zo verklaarde teambaas Maurizio Arrivabene tijdens de presentatie van de SF16-H – idealiter tot en met eind 2016 meedoen om de titel.

Vergeleken met vorig jaar ligt de lat dus hoger, weet ook Sebastian Vettel. “2015 was een goed jaar, maar nu willen we meer”, verklaart de coureur die in 2015 verantwoordelijk was de drie overwinningen die Ferrari behaalde.

“Afgelopen seizoen waren we tweede bij de constructeurs. Het is moeilijk die laatste stap te zetten, maar we hebben ons op veel punten verbeterd. Ik denk dat we als team sterker zijn dan een jaar geleden.”

De SF16-H waarmee Vettel de beoogde topresultaten moet najagen, is ‘een mooie auto’, vindt hij. Maar niet alleen dat: “Deze auto zou ons in staat moeten stellen de volgende stap te zetten. Het worden spannende tijden.”

Die spannende tijden beginnen komende maandag, met de eerste testdag. Dan wordt voorzichtig duidelijk wat mogelijk is voor Ferrari, stipt Kimi Räikkönen aan. “We merken wel hoe we ervoor staan. We moeten eerst testen.”

Räikkönen zelf heeft twee wat lastige jaren achter de rug, maar antwoordt desgevraagd dat hij ‘nog steeds de oude’ is. “Maar wel wat ouder. Het doel is om er een mooi en sterk seizoen van te maken. Laten we kijken of dat lukt.”

Tijdens het interactieve deel van de presentatie, waarbij een fan vraagt welke superkracht Vettel voor de auto zou kiezen, is de Duitser duidelijk over wat hij van binnen het liefste wil: “Dat dit de snelste auto van allemaal is.”