*

Vettel: ‘Er ging iets niet helemaal goed’

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

1 jaar geleden

Vettel: ‘Er ging iets niet helemaal goed’
Sutton Images

Sebastian Vettel weet niet precies waarom Ferrari in de kwalificatie op Monza zo veel tijd tekort kwam. Hij en teamgenoot Kimi Räikkönen starten slechts vanaf de derde startrij.

En dan boft het Ferrari-duo nog. Eigenlijk stonden Räikkönen en Vettel zevende en achtste, maar dankzij de gridstraffen van de Red Bulls wonnen ze twee posities. Hun achterstand op snelste man Lewis Hamilton liegt er nog altijd niet om: 2,5 seconde. Niet waar de hordes Ferrari-fans op de tribune van gedroomd zullen hebben.

Vettel zegt na afloop “verrast” te zijn door het tempo van de concurrentie. “Er ging iets niet helemaal goed. We weten op dit moment niet waardoor. We gaan wat zaken bekijken.”

Gebrek aan grip
Ferrari kwam in elk geval niet op achterstand te liggen doordat andere teams hun auto’s beter hadden afgesteld voor de regen, beweert de WK-leider. “Je stelt de auto gewoon af om zo snel mogelijk te gaan. En klassieke natweerafstellingen bestaan niet meer. Ik betwijfel of iemand zijn auto vandaag voor een natte baan had afgesteld.”

Teamgenoot Räikkönen had het gevoel dat het gebrek aan snelheid aan de banden lag. De Fin worstelde naar eigen zeggen met de grip. “We kregen de banden niet goed op temperatuur. Zeker als je met weinig downforce rijdt, is het lastig de banden genoeg te belasten. Dan is het een gebed zonder end.”