*

Vettel geeft niet op: ‘We zijn hier om te racen, toch? Anders wordt het maar saai’

Daan de Geus

Daan de Geus

16 maart 2019 09:01

Vettel geeft niet op: ‘We zijn hier om te racen, toch? Anders wordt het maar saai’
Motorsport Images

Sebastian Vettel moest in de kwalificatie zeven tienden prijsgeven op snelste man Lewis Hamilton en genoegen nemen met de derde plek, maar zit niet bij de pakken neer. “We zijn hier om te racen, toch?”

“Ik had natuurlijk liever in hun schoenen gestaan”, erkent Vettel met een blik op het Mercedes-duo, dat in de kwalificatie beslag legde op de eerste startrij. “Zij zijn hier nu duidelijk favoriet, maar we zijn hier om te racen, toch? We geven niet op, anders zou het ook maar saai worden. We zien wel wat er in de race gebeurt. Onze starts zijn in elk geval goed, dat helpt”, zo maakt hij zich er alvast voor op in de aanval te gaan.

Lees ook: Hamilton en Bottas vol lof over Mercedes na dominant optreden

In Melbourne is Ferrari nu ook duidelijk de aanvallende partij, ondanks dat het als favoriet uit de wintertests kwam en juist werd gedacht dat het Mercedes zou zijn dat in de achtervolging moest. Volgens Vettel is er echter niks mis met zijn auto: “Die voelt goed aan, maar vergeleken met die gasten kwamen we wat tempo te kort. Het was voor Mercedes gewoon een hele goede kwalificatie.”

“Zoals ik echter al heb gezegd: we zien morgen wel wat het wordt, het blijft een apart circuit hier”, weet de Duitser, die de vorige twee edities van de race wist te winnen, ondanks dat Hamilton toen ook van pole vertrok.

Lees ook: Kwalificatie: Lewis Hamilton pakt eerste poleposition van 2019

Leclerc
Waar Vettel de tweede startrij haalde, daar moest teamgenoot Charles Leclerc het in zijn eerste kwalificatie voor Ferrari met de vijfde plek – en een plaatsje op de derde rij – doen. “Ik ben teleurgesteld in mezelf. Ik stond er niet toen het erom spande, terwijl het daarvoor in Q1 en Q2 wel goed ging”, vertelt hij Ziggo Sport.

“Ik moet me erop bezinnen en hoop uiteraard sterker terug te komen.” Zondag al, als het even kan, waarbij Leclerc ook denkt dat Ferrari in z’n geheel dan beter voor de dag kan komen: “Want onze race pace is goed.”

Lees meer over

Ferrari Leclerc Vettel