*

Vettel gefrustreerd over banden in Spanje

Adam Cooper

Adam Cooper

14 mei 2013 15:02

Vettel gefrustreerd over banden in Spanje
Racepictures

Sebastian Vettel behoudt, ondanks zijn vierde plaats in de Grand Prix van Spanje, zijn voorsprong in het wereldkampioenschap. Toch is de Duitser van het Red Bull-team gefrustreerd over de rol van de banden in 2013.

“Er waren duidelijk drie mensen beter dan ik in Spanje”, vertelt Sebastian Vettel. “We moeten de aansluiting weer zoeken. We gaan het tempo echter niet vinden in de auto, die is goed. We moeten de banden onder controle krijgen.”

Vettel had in Spanje een driestopper gepland. In de loop van de race werd duidelijk dat deze strategie niet haalbaar was. Red Bull twijfelde geen moment en switchte naar een vierstopstrategie. Volgens Vettel kan je zelfs met vier stops nog niet voluit racen.

“Je kan niet vijftien tot twintig ronden voluit rijden. Het maakt geen verschil. De grote vraag bij deze banden is of je überhaupt twintig of vijftien ronden kan rijden. Wij wilden eigenlijk maar drie keer stoppen, maar de banden konden dat niet aan. De rondetijden daalden dusdanig dat we de concurrentie toch niet achter ons konden houden. Op dat moment besloten we er een vierstopper van te maken. We hadden meer verwacht van de nieuwe harde band, maar het leverde helemaal niets op.”

 

Lees meer over

Pirelli Red Bull Vettel