Sebastian Vettel blikt ondanks zijn gemiste kans na de safety car-periode terug op een voor hem goede Belgische Grand Prix: “Het gevecht met Hamilton was genieten geblazen.”

Op het podium geeft Vettel te kennen dat hij ondanks zijn tweede plaats heeft genoten van het gevecht met Hamilton: “Het was een intens, maar zeer vermakelijk duel. Ik wachtte ronde na ronde op een fout van hem en hij ongetwijfeld op een fout van mij, maar we bleven allebei foutloos”, aldus de Duitser over de vooral mentale strijd tussen hem en zijn titelrivaal.

Vettel zag de herstart, veroorzaakt door de schermutselingen tussen de beide Force India’s, als een kans om aan Hamilton voorbij te komen: “Ik was in eerste instantie bang dat ik te ver weg zou zitten, maar het tegendeel bleek waar”, zo luidt de Duitser zijn verklaring voor zijn ‘verloren’ race in.

“Ik zat bovenaan de Raidillon al pal achter Hamilton, waardoor ik te vroeg uit de slipstream moest. Wat volgde was een dragrace tussen zijn Mercedes en mijn Ferrari en daarin legden we het gewoon af.”

Maar ondanks de verkeken kans blikt Vettel al met al met een goed gevoel terug op de Belgische Grand Prix: “Puur kijkend naar performance hebben we ten opzichte van Silverstone duidelijk stappen gemaakt en dat is positief. Ik kijk dan ook naar onze thuisrace, volgende week op het circuit van Monza.”