*

Vettel: ‘Hebben het Mercedes te makkelijk gemaakt’

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

9 oktober 2018 15:38

Vettel: ‘Hebben het Mercedes te makkelijk gemaakt’
Sutton Images

Sebastian Vettel vindt dat Ferrari en hijzelf het Mercedes te makkelijk hebben gemaakt in het zo goed als verloren titelduel dat hij uitvecht met Lewis Hamilton.

Ferrari en Vettel begonnen het seizoen sterk, maar Lewis Hamilton en Mercedes hebben zes van de laatste zeven races gewonnen. De voorsprong die Vettel daardoor had is omgeslagen in een achterstand van 67 punten. Met nog vier races te gaan is dat een haast onoverbrugbaar gat. Sterker nog, Hamilton kan de titel al tijdens de volgende Grand Prix – in Amerika – binnenslepen.

Vettel legt de schuld tegenover Motorsport bij de prestaties van Ferrari en van hemzelf. ”Natuurlijk hebben we nog steeds een kans, maar de laatste races hebben we het Mercedes te makkelijk gemaakt. We moeten naar onszelf kijken en de komende races gewoon ons ding doen, dan zien we wel. Dat wij zesde werden in Japan, terwijl zij de race wonnen, hielp natuurlijk niet”, doelt Vettel op de Grand Prix van afgelopen zondag.

Vettel startte de race op Suzuka zondag als achtste, door een foute strategie van het team en een persoonlijke fout van de Duitser in de kwalificatie. Hij begon daarna voortvarend aan zijn inhaalslag vanaf die positie, maar vergooide zijn kansen op een goede klassering door tegen Max Verstappen aan te rijden.

Het is tekenend voor het seizoen van Ferrari en Vettel, dat wordt gekenmerkt door kleine en grote(re) fouten van zowel het team als de coureur. Ferrari’s eerste titel sinds 2008 laat hierdoor waarschijnlijk minstens nog een jaartje langer op zich wachten.

Logischerwijs komt de kritiek met bakken over Ferrari en Vettel heen. Vandaag kwam er steun uit onverwachte hoek: Lewis Hamilton nam het op Instagram op voor zijn geplaagde tegenstrever. Volgens zijn grote rivaal verdient Vettel meer respect dan hij nu krijgt en zijn fouten nu eenmaal menselijk.