Sebastian Vettels contract met Ferrari loopt eind 2017 af. Eind 2016 is dan een logisch moment om over verlenging te praten, maar voor Vettel heeft het geen haast.

“Ik denk dat het niet zo belangrijk is om het nu over details zoals mijn contract te hebben”, verklaart Vettel in het Amerikaanse Austin, aangevend dat dit nu geen prioriteit voor hem is.

Wat volgens de Duitser namelijk voorop moet staan voor Ferrari en hemzelf, zijn de laatste vier Grands Prix van 2016 en de voorbereidingen voor 2017. “De focus moet met name bij dat laatste liggen”, benadrukt hij.

“Qua contract zit ik bovendien toch goed voor volgend jaar, dus nu we het op het moment heel, heel druk hebben op de fabriek in Maranello, wil ik dat we onze aandacht daar gewoon op richten.”

Vettel kwam in 2015 als viervoudig wereldkampioen naar Ferrari. Met de Scuderia won hij in 2015 drie races, maar in 2016 staat de teller nog op nul overwinningen en is het niet gelukt mee te doen om de titel.

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene maakte eerder deze maand tegenover de Italiaanse televisie duidelijk dat ‘iedereen bij Ferrari, ook Vettel, z’n plek en salaris moet verdienen’.

Volgens Arrivabene moet Vettel zich ook meer op het racen concentreren – ‘het belangrijkste deel van zijn werk’ – en niet op andere zaken binnen het team. “Soms moet je hem helpen zijn focus te vinden.”

Ook Ferrari lijkt vooralsnog dus geen haast te maken met het verlengen van het contract. In 2017 rijdt Kimi Räikkönen wederom in de andere Ferrari. Ook het contract van de Fin loopt eind dat jaar af.