Sebastian Vettel reed op de openingsdag op Spa achtereenvolgens een derde en vijfde tijd. “Het moet nog wel beter”, meent de Ferrari-coureur.

Kampioenschapsleider Vettel moest in de eerste training 0.145 seconde toegeven op zijn teamgenoot Kimi Räikkönen, die in die sessie de snelste man was. In de tweede training was Vettels titelrivaal Lewis Hamilton het snelst, met een gat van bijna een halve seconde naar Vettel.

“Het was al met al best oké, maar het moet nog wel beter”, meent de viervoudig wereldkampioen. De balans van zijn Ferrari was volgens Vettel niet dramatisch, maar ook niet perfect. “Het weggedrag was wat nerveus en ik had ook last van onderstuur.”

“Het is echter wel duidelijk dat de auto goed is”, zegt hij, ongetwijfeld ook met een blik op de tijden van Räikkönen, die ook in de tweede training de snellere van de twee Ferrari-coureurs was, op P2. “Het is ons nog niet gelukt alles goed op z’n plek te laten vallen”, zegt Vettel over zijn kant van de garage.

De Duitser steekt de hand daarbij ook deels in eigen boezem, want hij erkent dat hij in zijn snelste rondje wat foutjes heeft gemaakt. Belangrijk wordt nu, zo stelt hij, om van vrijdag op zaterdag een sprong voorwaarts te maken, zoals Ferrari dit jaar geregeld is gelukt.

Met P1 respectievelijk P2 zat Räikkönen er goed bij op vrijdag.

Räikkönen
Teamgenoot Räikkönen constateert op zijn beurt dat Ferrari er op Spa, vooralsnog, beter voor staat dan gedacht. “We staan in elk geval dichter bij Mercedes in de buurt dan veel mensen volgens mij vooraf hadden verwacht.”

Aan de andere kant is het echter pas vrijdag, zo haalt Räikkönen aan. “Dat mogen we niet vergeten. We proberen ons natuurlijk nog verder te verbeteren. Waar we uiteindelijk terecht komen en of we snel genoeg zijn, zien we zaterdag wel.”