*

Vettel: ‘Het kan nog beter, vooral qua long runs’

Daan de Geus

Daan de Geus

14 april 2017 19:57

Vettel: ‘Het kan nog beter, vooral qua long runs’
Racepictures

Hij eindigde beide trainingen bovenaan, maar toch kan het in Bahrein nog beter voor Ferrari volgens Sebastian Vettel. “Het was niet de beste dag voor ons.”

Dat verklaart de Ferrari-coureur na afloop van de vrijdagtrainingen op het Bahrain International Circuit, waarop hij in de tweede training plots stilviel, maar het dankzij een behulpzaam groepje marshals nog wel naar de pits wist te redden. “Alles werd ineens donker”, heeft hij het niet over de avond die over het circuit viel, maar het display van zijn stuur. “Wat het precies was, weten we nog niet, maar we kunnen het vast repareren.”

Tijdens de tweede training kon Vettel trouwens ook gewoon weer naar buiten, om verder te gaan met zijn long run. Op dat vlak is Mercedes volgens Vettel sterker dan Ferrari. “Over een enkele ronde voelt onze auto goed aan, maar over een langere afstand, liggen we wat achter. We moeten onze auto dus nog wat verbeteren.”

Qua race pace dus, maar ook wat de betrouwbaarheid betreft, want Kimi Räikkönen werd eveneens door technische pech getroffen. Hij had motorpech tijdens VT1. De turbo, verbrandingsmotor en MGU-H werden naar verluidt vervangen, waarna hij in de tweede training weer in actie kon komen. Nadat Räikkönen laatste was in VT1, werd hij vierde in de avondsessie.

Räikkönen sluit niet uit dat de problemen werden veroorzaakt door de hitte (“het is nog warmer dan in voorgaande jaren”) maar heeft verder niet veel te vertellen. “We hebben nog het nodige werk te doen, maar dat is altijd zo na de vrijdag.”

Gerelateerd