Sebastian Vettel veroverde op Spa alweer zijn achtste poleposition van het seizoen. Maar het was ditmaal zeker geen gemakkelijke opgave.

“Het was al met al een lastige sessie”, zegt Vettel. “Ik voelde me aanvankelijk niet erg op mijn gemak. In Q2 maakten we echter een grote stap voorwaarts. Ik vond bovendien betere lijnen en in Q3 was het droog genoeg voor slicks. We wisten ook dat het op de laatste ronde zou uitkomen als er geen regen meer zou vallen.”

Vettel bevond zich in de juiste positie om de snelle tijden van Mark Webber en Lewis Hamilton te kunnen pareren met een ultieme inspanning. “Het was een geweldig gevoel dat alles op zijn plaats viel”, aldus de Red Bull-coureur.

Hoewel hij de beste uitgangspositie heeft voor de race, beseft Vettel dat de strijd nog niet gewonnen is. “Het is een van die races waar op ieder moment van alles kan gebeuren”, stelt de Duitser. “Er valt niets te voorspellen. We moeten morgen naar boven kijken en maar zien wat er gebeurt. De auto voelt in ieder geval steeds beter aan, ook in de regen.”