Sebastian Vettel was direct nadat hij als eerste over de finish kwam in Valencia weer ouderwets enthousiast over de boordradio. De Duitser is zéér gelukkig met zijn zesde zege van het jaar.

“Van buitenaf gezien was het misschien een saaie race, maar voor mij persoonlijk was het een hele leuke wedstrijd”, ligt Vettel zijn blijdschap met zijn overwinning toe.

“Wat het voor mij zo leuk maakte, was het feit dat het elke ronde tussen mijzelf en de auto ging”, verklaart de Red Bull-rijder verder. “Ik probeerde echt continu het maximale eruit te halen.”

Dat was volgens Vettel ook wel nodig, want ondanks dat hij aan het eind van de race een voorsprong van tien tellen had, stond hij naar eigen zeggen toch onder druk van de nummer twee Fernando Alonso en nummer drie Mark Webber.

“Fernando en Mark hadden een iets andere strategie en zaten na mijn pitstops telkens weer erg dichtbij. Ik moest daar dan ook de hele tijd op anticiperen en dat was er ook een van de redenen voor dat ik ronde na ronde het meeste uit de auto moest persen.”

Al met al kan Vettel zeer tevreden terugblikken op zijn weekend in Valencia. “Het verging me hier vorig jaar al heel goed en dat was ook nu weer het geval. We hebben het hele weekend lang geen problemen gehad, ondanks dat dit misschien niet heel erg ons type circuit is. Ik ben dan ook heel blij met het resultaat.”