Sebastian Vettel vindt niet dat Ferrari de favorietenrol op zich mag nemen. De Duitser stelt dat Mercedes nog altijd het te kloppen team is in 2017. 

Mercedes-coureur Lewis Hamilton zei gisteren nog dat Ferrari de favoriet is voor dit seizoen. Vandaag meldt Sebastian Vettel echter dat niet de Scuderia, maar Mercedes nog altijd de beste papieren heeft. “Als je kijkt naar het aantal ronden dat ze hebben gereden, hoe langzaam ze andere jaren waren tijdens de tests en hoe goed ze toen bij de races voor de dag kwamen… Ik denk dat ze echt heel snel zijn. Mercedes is het te kloppen team”, denkt Vettel.

Ferrari
Vettel is wel tevreden over de ontwikkeling van de eigen SF70H. “De auto is zeker veel beter dan vorig jaar, omdat de aard van Formule 1 ook veranderd is. Voorlopig klopt alles, maar het is nog vroeg natuurlijk.”

Na een sterke eerste testweek doet Ferrari ook deze week goede zaken in Barcelona. Vettel klokte vandaag in de ochtendsessie een 1:19.024, de snelste tijd tot nu toe in 2017. Toch tempert de viervoudig wereldkampioen de gemoederen een beetje: “Het maakt voor ons niet uit waar we nu staan, we groeien nog. We moeten er elke dag aan blijven werken en onszelf verbeteren. Het is dus belangrijk dat we ons niet laten afleiden.”