Ferrari en Vettel zaten de laatste maanden in de hoek waar de klappen vielen, maar vandaag toonde de Italiaans-Duitse combinatie aan dat ze nog steeds kan winnen.

“Het is na een lange, moeizame periode heel fijn om hier weer bovenaan te staan”, aldus de kersverse Grand Prix-winnaar die het verschil direct bij de start maakte.

“Ik kwam best goed van mijn plek, maar daarna volgde de wielspin. Bij Bottas ging het allemaal niet veel beter, dus ik kon hem alsnog binnendoor verrassen. Vanaf dat moment stond ik voor de taak te pushen om een gat te trekken, om die marge richting het einde van de Grand Prix te verdedigen.”

Vettel geeft aan dat er een last van zijn schouders viel toen hij over de streep reed, want hoewel hij nooit echt werd aangevallen, zat hij ook bepaald niet op rozen: “De verschillen waren dusdanig klein dat je je geen enkel foutje kon veroorloven.”

Hoe Vettel dit feestje gaat vieren? “Ik moet nu eerst het een en anders laten bezinken, daarna is het tijd voor een drankje en daarna zien we wel verder.”

Räikkönen
Vettel werd over het podium vergezeld door teamgenoot Kimi Räikkönen. De Fin finishte achter Valtteri Bottas als derde en kwam met name in de tweede stint in een lekker ritme.

“De eerste stint was met een slechte balans in de auto niet best, maar in de tweede stint wist ik het gat naar de kop wat te dichten”, aldus Räikkönen. “Het was echter nagenoeg onmogelijk om iemand in te halen met dergelijk kleine tempoverschillen.”

Terwijl Räikkönen het vizier richtte op de mannen voor hem, kwam achter hem Lewis Hamilton in rap tempo dichterbij. Maar koel als hij is maalde the Iceman daar niet om: “Hij kwam in de slotfase inderdaad dichtbij, maar ik kwam steeds heel lekker die laatste bocht uit en wist zodoende het gat steeds groot genoeg te houden.”