Sebastian Vettel is na het behalen van zijn eerste zege van 2012 niet alleen intens gelukkig, maar neemt ook uitgebreid de tijd zijn team Red Bull te bedanken voor het naar zijn wens maken van de auto.

 

“Het geeft een geweldig gevoel om hier mijn eerste overwinning van 2012 te pakken, nadat het er in de eerste races niet van is gekomen”, glundert Vettel na afloop van de Grand Prix van Bahrein tijdens de persconferentie.

 

“Ik moet de jongens echt ontzettend bedanken voor al het harde werk dat ze hebben gedaan”, benadrukt de titelverdediger boven alles. “We hebben in de wedstrijden hiervoor namelijk hard moeten werken om allerlei verschillende onderdelen uit te proberen en de auto naar mijn zin te krijgen, hetgeen hij hier in Bahrein eigenlijk voor het eerst echt was.”

 

“Ik ben iedereen van Red Bull daar dan ook heel dankbaar voor”, herhaalt Vettel nog maar eens, waarna hij ook vol lof is over de strategie die zijn manschappen voor hem hadden uitgedokterd: “Deze pakte precies goed uit en dat was erg belangrijk, want we reden vandaag continu op banden die al wat kilometers hadden gemaakt omdat we ze in de kwalificatie hadden gebruikt.”

 

“Het was daardoor ook geen makkelijke wedstrijd, terwijl het me verder moeilijk werd gemaakt door de beide Lotus-rijders, die erg snel onderweg waren”, verwijst de Duitser naar de nummers twee en drie, Kimi Räikkönen en Romain Grosjean.

 

“Het was niet eenvoudig om ze achter me te houden. Kimi kwam één keer echt heel dichtbij, maar het lukte hem gelukkig niet me te passeren en het bleef gelukkig bij die ene poging. In de slotfase kon ik hem vervolgens achter me houden en zelfs nog een klein gaatje slaan.”

 

Een gaatje slaan deed Vettel ook gelijk aan het begin van de race al, door gelijk weg te schieten bij de start. “Dat was cruciaal voor de overwinning, want zo kon ik gelijk een gaatje slaan en dat leverde me veel voordeel op”, weet de coureur die er tot slot op zinspeelt dat hij ook qua benzine tot het gaatje moest gaan in Bahrein: “Er was de hele race geen moment waarop we het rustig aan konden doen, dus we kwamen maar net uit. Na het vallen van de vlag kon ik niets anders doen dan de auto parkeren”, besluit hij met een glimlach.