*

Vettel: ‘Räikkönen verdient betere resultaten’

Daan de Geus

Daan de Geus

8 mei 2017 09:18

Vettel: ‘Räikkönen verdient betere resultaten’
Sutton Images

Kampioenschapsleider Sebastian Vettel vindt dat zijn Ferrari-teamgenoot Kimi Räikkönen dit jaar nog niet de resultaten heeft behaald die hij verdient.

Na vier races staat Vettel, mede dankzij twee zeges, met 86 punten aan kop in het WK. Räikkönen staat vierde, met 49 punten, gescoord dankzij een derde plaats, twee vierde plekken en één finish op P5.

“Kimi heeft denk ik niet de races kunnen rijden die hij had verdiend te rijden”, zegt Vettel tegen Autosport over zijn teamgenoot. “In Bahrein verloor hij het bijvoorbeeld bij de start en in de eerste ronde, anders had hij daar zeker op het podium gestaan”, denkt Vettel.

“Ik kan natuurlijk ook precies zien wat er allemaal gebeurt en de zaken zijn tot nog toe niet helemaal Kimi’s kant op gevallen, maar ik twijfel er niet aan dat hij één van de meest getalenteerde coureurs is die in de paddock rondloopt”, doet Vettel een goed woordje voor zijn teamgenoot.

Vettel heeft dit jaar vooralsnog de bovenhand in de Ferrari-teamstrijd.

“Ik denk ook dat niemand anders in staat was geweest de overstap te maken naar het WRC, daar op het niveau te zitten dat hij zat, en vervolgens terug te keren naar de Formule 1 en gelijk weer zo snel te zijn”, doelt hij op Räikkönens avonturen buiten de Formule 1 van na 2009 en zijn terugkeer in 2012.

Volgens Vettel is er niemand binnen de sport die aan Räikkönens vaardigheden twijfelt: “Maar het moet, zoals gezegd, soms ook gewoon je kant op vallen.”

“Ik had vorig jaar bijvoorbeeld ook een aantal races waarin dat voor mij niet het geval was”, haalt Vettel aan. “Zo gaat het. Je hebt ups and downs, maar tijdens de loop van een seizoen effent het normaal gesproken dan wel uit.”