Sebastian Vettel zal de Grand Prix van Bahrein als laatste starten, nu hij een gridstraf heeft ontvangen voor het negeren van de gele vlaggen in Q1. Naast de gridstraf worden ook nog eens drie strafpunten aan zijn licentie toegevoegd. 

Vettel kwam gisteren in de kwalificatie niet verder dan de achttiende tijd. De Duitser begon pas op het laatste moment van Q1 aan zijn laatste vliegende ronde, maar moest in de eerste sector al van zijn gas gaan vanwege de gele vlaggen voor de gespinde Nikita Mazepin.

Lees ook: Vettel baalt van gele vlag en P18: ‘Had maar anderhalf rondje’

Vettel zou niet genoeg afgeremd hebben in een zone waar dubbele gele vlaggen werden gezwaaid en dus besloten de stewards om de onfortuinlijke Aston Martin-coureur te bestraffen. Hij krijgt een gridstraf van vijf plaatsen waardoor hij de Grand Prix van Bahrein als laatste zal starten. Daarnaast worden ook nog eens drie strafpunten aan zijn licentie toegevoegd.

Lees ook: Mazepin niet bewust van ongeschreven regel: ‘Deed wat het team mij vertelde’

Mazepin maakte zichzelf overigens niet populair bij Vettel: Mazepin negeerde de ‘gentleman’s agreement’ door drie coureurs te passeren die zich opmaakten voor hun vliegende ronde, waaronder Vettel, die hem dus later gespind in de eerste bocht tegenkwam.

Foto: Motorsport Images