Sebastian Vettel is van mening dat hij zeker niet te agressief reed bij de start van de Grand Prix van Maleisië. Bij een inhaalpoging op Max Verstappen remde hij te laat, waardoor een botsing met Nico Rosberg een einde aan zijn race maakte.

Nico Rosberg zag zich genoodzaakt de race achteraan het veld voort te zetten, en na de race zei de Mercedes-coureur dat Vettel te ver ging. Na afloop van de race ontving Nico Rosberg wel een telefoontje van Vettel, waarin hij zijn excuses aanbood. Het incident leverde Sebastian Vettel een gridstraf op van drie posities voor de aanstaande Grand Prix van Japan.

Op de vraag of Vettel vindt dat hij anders racete dan normaal, antwoordt hij verbaasd. “Ik heb in mijn loopbaan behoorlijk wat auto’s aangevallen tijdens de starts. De meeste keren kwam ik daar goed mee weg. Soms gebeurt dat niet, en de afgelopen keer was gewoon een van de gevallen waarbij het niet lukte.”

“Ik ging voor de binnenkant, en het is duidelijk dat ik zij aan zij was met Max”, vervolgt Vettel. “Uiteindelijk remde ik waarschijnlijk net iets te laat in vergelijking met de nummers één en twee. Ik haalde echter wel de bocht, en er was geen probleem. Het was niet alsof ik als een gek rechtdoor schoot, maar ik nam wel een risico, en in dit geval werd dat niet beloond.”

De Duitser ziet in dat hij met zijn actie een onschuldige coureur heeft benadeeld. “Het was zeer slecht voor Nico, want hij had er verder niets mee te maken. Ik heb hem direct na de race opgebeld, om hem mijn kant van het verhaal te vertellen. Helaas gebeuren dit soort dingen soms.”

Concurrentiestrijd
Vettel ondervindt dit seizoen felle concurrentie van zijn teamgenoot, Kimi Räikkönen. Vorig jaar eindigde Vettel met een flinke voorsprong op de Fin in het kampioenschap. Momenteel heeft hij echter een achterstand van zeven punten opgelopen.

Nadat Vettel wordt gevraagd of hij te veel van de auto vraagt om te proberen om de prestaties van Ferrari te verbeteren, antwoordt hij: “Je probeert alles uit de auto te halen. Soms merk je dat je iets te hard je best doet, maar je probeert altijd het maximale te bereiken en soms push je iets te hard. Dat is normaal, het is menselijk. Soms push je niet hard genoeg, dus het gaat erom dat je het juiste middelpunt weet te vinden.”