Sebastian Vettel voelde naar eigen zeggen direct na de start van de Grand Prix van Bahrein dat hij mee kon vechten om de overwinning. Dat deed hij met succes: de Duitser haalde zijn tweede zege van het jaar binnen.

Bij de start won Vettel een plek op Mercedes-concurrent Lewis Hamilton. Vanaf zijn tweede positie kon hij vervolgens meteen druk zetten op diens teamgenoot Valtteri Bottas. “Ik voelde direct dat we snel waren, dat we konden meevechten”, zegt na afloop op het podium.

Het beslissende moment in de race op het Bahrain International Circuit kwam toen na dertien ronden de safety car de baan op reed. Vettel had net zijn eerste stop gemaakt, maar zijn Mercedes-rivalen nog niet.

“Toen de safety car naar buiten kwam, dacht ik: nee, niet weer!”, zegt Vettel, die bang was dat zijn vroege stop in zijn nadeel zou uitpakken. Dat gebeurde echter niet. Nadat de Mercedessen tijdens de neutralisatie een bandenwissel hadden gemaakt, kreeg de Ferrari-coureur het initiatief in handen.

Paaseieren
“Ik was verrast, want ik dacht dat we ons voordeel verspeelden”, zegt Vettel. Ondanks dat Lewis Hamilton een tijd aan de leiding ging, wist Vettel dat hij dankzij zijn strategie uiteindelijk weer aan kop zou komen. Dat gebeurde, en daarna hij de race beheerst uitrijden. “Lewis vormde in de laatste ronden nog een kleine bedreiging, maar ik kon het tempo controleren.”

Vettel voert dankzij zijn tweede overwinning in drie races het wereldkampioenschap aan. Hij verlaat het circuit later deze Eerste Paasdag dan ook als een tevreden man. “Wij hebben de paaseieren gevonden!”