Sebastian Vettel had in 2018 niet de beste tweede seizoenshelft, zoals hij ook zelf heeft toegegeven, maar voelt geen extra druk voor komend seizoen.

De kritiek op Vettel was soms niet mals, in de tweede helft van 2018 en na afloop van het seizoen. De Duitser zou te veel fouten hebben gemaakt, Ferrari’s beste titelkans in jaren om zeep hebben geholpen, en – zoals ex-Ferrari-coureur Eddie Irvine eerder deze week stelde – alleen goed zijn als hij de beste auto heeft ‘en in z’n eentje vooraan rijdt zonder iemand om mee te vechten’. Om maar wat op te noemen.

Lees ook: Irvine: ‘Vettel is een eendagsvlieg die zwaar overschat wordt’

Vettel zelf erkende eind 2018 al dat het een moeilijk jaar was en zei van de winter goed in de spiegel te kijken, maar vertelt nu aan Sky Sports dat hij het nieuwe seizoen voor zijn eigen gevoel niet met meer druk op zijn schouders ingaat. “Het is niet anders dan in voorgaande jaren, wat verwachtingen en druk betreft. Daar heb je altijd mee te maken, het hoort erbij.”

“Ik voel geen verschil”, vervolgt Vettel, die zelfs denkt dat hij als inmiddels 31-jarige coureur misschien beter met de druk kan omgaan: “Want als je wat ouder wordt, is het mooie dat je al een aantal jaar rondloopt en er verder niet te veel verandert.”

De viervoudig wereldkampioen, die al zijn titels met Red Bull won alvorens in 2015 naar Ferrari te komen, is er verder van overtuigd dat Ferrari ‘over alle ingrediënten beschikt’ om in 2019 weer om het kampioenschap mee te doen. “En dan is het aan ons om de klus ook te klaren”, verklaart hij tegenover Crash.net. Ferrari moet dat in 2019 onder een nieuwe teambaas doen, nu Maurizio Arrivabene is ingeruild voor Mattia Binotto.

Lees ook: Officieel: Binotto vervangt Arrivabene als Ferrari-teambaas