*

Video: Gasly over zijn respect voor Verstappen: ‘Het is altijd goed naast iemand te rijden die heel snel is’

Redactie

Redactie

26 maart 2019 10:37

Video: Gasly over zijn respect voor Verstappen: ‘Het is altijd goed naast iemand te rijden die heel snel is’
Red Bull

Pierre Gasly vertelt in de nieuwste video van Mobil 1 the Grid over zijn verleden met en respect voor Red Bull-teamgenoot Max Verstappen. “Het is altijd goed om naast iemand te rijden die heel snel is. Zo push je jezelf om er het uiterste uit te halen.”

De Fransman blikt verder terug op hun gezamenlijke tijd in de karts (“we kennen elkaar al heel wat jaren”) en zegt zich te verheugen op de teamstrijd met de Nederlander. “Want hij is één van de meest getalenteerde coureurs op de grid. Het is altijd goed naast iemand te rijden die heel snel is, want zo push je jezelf om het uiterste uit jezelf te halen.”
(tekst loopt door onder de video)

Gasly heeft zich dit jaar bij Red Bull aangesloten na iets meer dan een jaar bij opleidingsteam Toro Rosso. “Als coureur is dit super spannend”, omschrijft hij die stap. “Ik ben een competitieve jongen. Ik wil natuurlijk voor de topklasseringen vechten en met de stap naar dit team ben ik weer een stap dichter bij dat doel.”

Gasly ziet het ook als een logische stap, na zijn tijd bij Toro Rosso en in de opstapklassen. Het verandert ook niet veel aan zijn manier van rijden of werken. “Je gooit niet ineens alles wat je in de opstapklassen hebt geleerd overboord, maar bouwt er juist op voort. Dat je de Formule 1 hebt gehaald, laat wel zien dat de aanpak die je daarvoor had, heeft gewerkt. En nu ga je door met die ontwikkeling als coureur.”