Kamui Kobayashi is zondag tijdens een demonstratierun voor Ferrari in Moskou hard tegen de vangrail geklapt. De Japanner bleef ongedeerd en kon later in de reserveauto zijn show afmaken.

Kobayashi rijdt dit jaar GT-races voor Ferrari en mag af en toe opdraven voor demonstraties. Zondag reed hij de Ferrari F60 uit 2009 tijdens City Racing in Moskou. Het weer was het evenement niet gunstig gezind, maar publiek en coureurs trotseerden de regen. Voor Kobayashi liep dat niet helemaal goed af. Hij knalde hard de afzetting in.

“De baan was erg glad en op die plek was een markering voor een hobbel”, verklaart Kobayashi. “Daardoor belandde ik in de vangrail. Erg spijtig. Maar ik ben blij dat het team me opnieuw op pad stuurde na een korte onderbreking.”

City Racing
Ferrari had een reserveauto meegenomen naar Moskou, zodat de demo na twintig minuten kon worden voorgezet. Naast Ferrari waren ook McLaren, Caterham, Lotus en diverse DTM-teams naar de Russische hoofdstad afgereisd. Op 18 augustus doet City Racing Rotterdam aan, met demonstraties van onder meer Giedo van der Garde, Jos en Max Verstappen.