Max Verstappen heeft op de Hungaroring beslag gelegd op de vijfde plaats in de kwalificatie. Met name in Q1 en Q2 kon Verstappen goed meekomen met Ferrari en Mercedes, maar in Q3 bleken deze teams als vanouds een maatje te groot.

Max Verstappen laat in het eerste kwalificatiedeel rustig negen minuten verstrijken voordat hij op de supersofts een eerste tijd op de klokken brengt. Zijn 1:17.887 levert hem de voorlopig vierde tijd op, vlak vóór teamgenoot Daniel Ricciardo.

Verstappen stampt na een afkoelrondje echter door en verbetert zijn eigen tijd met zes tienden van een seconde, waarna hij enkel nog Sebastian Vettel voor zich hoeft te dulden. Was het gat in de laatste vrije training nog meer dan een seconde, met een ronde die bijna een seconde sneller is dan vanochtend, dicht Verstappen in één keer dat gat.

Verstappen toont in Q2 aan dat zijn tijd in de eerste kwalificatiesessie geen toevalstreffer was door opnieuw aan te sluiten achter de dominant ogende Sebastian Vettel. Hij geeft twee tienden toe op de Duitser en weet net niet onder de 1:17.000 te duiken. Genoeg is genoeg, weet Verstappen, die er daarna voor kiest om het asfalt niet meer op te zoeken. Daardoor moet hij toekijken hoe Hamilton niet alleen hem verschalkt, maar ook Sebastian Vettel.

Q3 is echter een feit en Max gaat er eens goed voor zitten op het moment dat Sebastian Vettel en Valtteri Bottas alweer sneller zijn gegaan dan Hamilton in Q2. Max slaagt er niet in zich ertussen te rijden met vergelijkbaar snelle tijden, maar doet het met de derde tijd na één getimede ronde én een tijd onder die grens van 1 minuut 17 bepaald niet onverdienstelijk.

Een laatste run van Verstappen levert geen tijdverbetering op, waar anderen daar wel in slagen. De Nederlander valt zodoende terug tot de vijfde plaats, waarmee hij alsnog wel teamgenoot Daniel Ricciardo voor blijft.