Jacques Villeneuve keert misschien terug in de Formule 1. Nadat eerder onderhandelingen met Lotus stuk liepen, is er weer hoop voor de Canadees, maar dan moet Stefan GP wel het felbegeerde startbewijs krijgen.Villeneuve wil erg graag terugkeren naar de sport waarin hij in 1997 de wereldtitel won. Na een niet zo’n succesvolle rentree in 2004 bij Renault en vervolgens anderhalf seizoen bij (BMW) Sauber, staan de gevestigde teams echter niet te springen het enfant terrible een contract aan te bieden.

Onderhandeling met de nieuwkomers – hij was serieus in gesprek met Lotus – liepen ook op niets uit. Onze correspondent Dieter Rencken weet nu echter te melden dat Villeneuve heeft getekend bij Stefan GP.

Het Servische team heeft de inboedel van Toyota overgenomen en beschikt dus over een auto, maar heeft geen startbewijs. Met de problemen van US F1 en Campos Meta lijkt er een mogelijkheid te bestaan dat Stefan GP kan instappen mocht één van de twee teams niet in staat blijken deel te nemen.

Van Kazuki Nakajima was al eerder bekend dat hij – vanwege zijn betrokkenheid bij Toyota – onder contract staat. Karun Chandhok zou als reserverijder zijn aangetrokken. Een officiële aankondiging wordt overigens pas volgende week verwacht.

Stefan GP heeft al materiaal gestuurd naar Bahrein en Maleisië voor het geval er geracet mag worden. Daarnaast staat er voor eind deze maand een test gepland op het circuit van Portimão.

LV