*

Villeneuve: ‘Hamilton wint alleen omdat hij in de beste auto zit’

Laurens Stade

Laurens Stade

7 oktober 2019 15:40

Villeneuve: ‘Hamilton wint alleen omdat hij in de beste auto zit’
Motorsport Images

Oud-Formule 1-coureur Jacques Villeneuve beweert dat Lewis Hamilton zijn succes vooral te danken heeft aan Mercedes. Volgens de wereldkampioen van 1997 heeft Hamilton, net als Michael Schumacher in zijn dominante jaren, alleen zoveel races gewonnen omdat hij in de beste auto zit. 

Lewis Hamilton is dit seizoen op jacht naar zijn zesde wereldtitel, waarmee hij in de buurt komt van recordhouder Michael Schumacher, die er zeven op zijn naam heeft staan. Daarnaast verbreekt de Britse Mercedes-coureur record na record. Oud-Formule 1-coureur Jacques Villeneuve nuanceert de prestaties van Hamilton, die zijn succes volgens de Canadees alleen te danken heeft aan Mercedes.

”Net als Michael wint Lewis alleen omdat hij in de beste auto zit”, zegt Villeneuve tegen Motorsport.com. ”Dat is iets wat ze hun hele carrière hebben meegemaakt. Plaats je Lewis in een Williams, dan zal hij niet winnen. Hij is echt heel goed en maakt de juiste keuzes wat betreft de teams. Hij bouwt daar dan een team om zich heen, en dat is het wel zo’n beetje. Hij had in een Ferrari waarschijnlijk niet gewonnen”, aldus de Canadees.

Volgens Villeneuve is het ‘onzin’ om vergelijkingen te maken tussen Hamilton en Schumacher of Ayrton Senna. ”Het slaat nergens op. Je kan zeggen dat hij de eerste is die in de buurt komt van Juan Manuel Fangio, maar de vraag is hoe je dat wil meten. De tijden zijn veranderd. Senna is geen uitzondering, want ook hij won alleen omdat hij in de beste auto zat. Zo simpel is het”, aldus Villeneuve.

Lees meer over

Hamilton Villeneuve