Timo Glock kon donderdag eindelijk een behoorlijk aantal kilometers maken voor Virgin Racing, nadat zijn eerdere testdagen telkens door technische problemen afgebroken moesten worden. “Het is mooi dat onze inspanningen eindelijk beloond worden”, zegt technisch directeur Nick Wirth. De eerste stappen van Virgin Racing in de Formule 1 verlopen allesbehalve zonder problemen. Vorige week wist het team een mager aantal kilometers af te leggen en woensdag leek het al niet veel beter te gaan.

Glock kwam vanwege een hydraulisch probleem niet verder dan tien ronden. Het team werkte echter de hele nacht door om een oplossing te vinden, met als resultaat dat Glock op donderdag een goede dag beleefde. Hij reed 72 ronden.

“Dat hadden we wel even nodig”, zegt technisch directeur Nick Wirth opgelucht tegen Autosport. “Timo had een hele frustrerende week vorige week, dus het was fijn om hem eindelijk aan de slag te kunnen zetten.”

“Hij leek veel plezier in het rijden te hebben”, vervolgt Wirth. “Hij had een grote grijns op zijn gezicht vandaag. En het hele team had dat. Iedereen werkt continu erg hard, het is fijn om dat nu beloond te zien worden.”

Wirth erkent dat alle problemen nog niet de wereld uit zijn. “Onze langste run was langer dan een Grand Prix-afstand. We vonden daarin weer nieuwe problemen, maar dat is juist waar het in deze tijd van het jaar allemaal om gaat: problemen oplossen.”

De technisch directeur is erg te spreken over de inbreng van Glock. “Hij is een fantastische aanvulling van het team. Het is een plezier om met hem te werken en hij geeft erg goed feedback.”

“We weten welke gebieden we nu moeten verbeteren en werken rustig verder. Rome was ook niet in een dag gebouwd.”

JK