Esteban Ocon heeft direct zijn visitekaartje afgegeven bij Manor. De vervanger van Rio Haryanto kon zich meteen meten met zijn nieuwe teamgenoot Pascal Wehrlein. 

Voor Ocon waren het weliswaar niet zijn eerste kilometers in een Formule 1-auto, hij reed ook al enkele vrijdagtrainingen voor Renault, maar het was wel zijn eerste kennismaking met de MRT05. En voor het eerst mocht hij ook ’s middags aan de slag.

In de ochtendtraining noteerde Ocon de zestiende tijd, een seconde voor Wehrlein. In de middagtraining was hij bij zijn eerste run opnieuw sneller dan Wehrlein. Later wist hij zich zelfs even in de toptien te rijden. Hij zakte uiteindelijk wel terug tot de voorlaatste plaats, maar dat valt hem niet aan te rekenen.

“Het was fijn dat ik na alle interviews in de drukke aanloop naar dit weekend nu eindelijk mijn acties op de baan voor zich kon laten spreken”, zegt Ocon. “Ik ben heel blij met het verloop van de dag. Alles ging perfect.”

Dat hij bij een pitstopoefening een pion omver reed, is hem vergeven.

“De auto voelde goed aan en ik voelde me direct op mijn gemak”, vervolgt Ocon. “De voorbereiding was goed, dus alles ging eigenlijk vanzelf. Mijn vroege run op de supersofts zag er bemoedigend uit. Het is pas vrijdag, maar hier kunnen we op voortborduren.”