Liefhebbers van historische raceauto’s doen er verstandig aan het weekend van 1 en 2 september 2012 vrij te houden in hun agenda. Het circuit van Zandvoort is dan toneel voor de historische Grand Prix

Okee, het duurt nog even, maar de organisatie van de historische Grand Prix stelt voor het evenement een indrukwekkend deelnemersveld in het vooruitzicht. Zo is er een klasse voor Formule 1-auto’s van voor 1961. Deze dinosaurussen, met de motor voorin, wordt bevolkt door Maserati’s, Ferrari, BRM’s en andere antieke geweldenaars.

De tweede klasse kent auto’s uit de periode 1961-1965. Met een maximale cilinderinhoud van 1500 cc zijn dit ogenschijnlijk tamme beestjes, maar schijn bedriegt.

De derde categorie Formule 1-auto’s beleefde zijn hoogtijdagen in de periode 1966-1985. Hopelijk klinkt het voor de laatste jaren uit dat tijdvak zo kenmerkende turbogeluid dus weer in de Zandvoortse duinen.

Voorts belooft de organisatie een keur aan beroemde historische raceauto’s uit de World Sportscars; auto’s die qua prestaties amper onderdoen voor de Formule 1 uit die tijd, en een race met GT’s van legendarische merken als Cobra, Jaguar en Aston Martin. Gaan kijken dus, volgend jaar!