Ferrari’s Felipe Massa durft voorzichtig de hoop uit te spreken dat zijn team een stap vooruit heeft gezet, al beseft hij zich ook dat de Scuderia er nog niet is aangezien de andere teams ook niet stil zitten.

Massa kende vandaag een vrij regelmatige dag: in de verregende ochtenduren realiseerde hij een zevende tijd en na het middaguur deed hij het in droge omstandigheden een enkel plaatsje beter.

De Braziliaan benadrukt dat het moeilijk is om na twee vrije trainingen al conclusies te trekken en wil niet op de feiten vooruit lopen, maar uit toch het gevoel dat het in Turkije volgens hem beter gaat met Ferrari: “Zoals ik het zie, hebben we een stap vooruit gezet, al zitten we nog altijd niet dicht genoeg bij de top.”

“Ik denk dat de kwalificatie echter een beter beeld zal geven”, herhaalt Massa. “We doen onze uiterste best om het gat te dichten en ik denk dat we op de goede weg zijn, maar de rest zit natuurlijk ook niet stil”, realiseert de nummer zes uit de rangschikking zich.

Met in ieder geval één verregende sessie op het Istanbul Park circuit achter de keizen, laat Massa het vooralsnog overigens in het midden of hij hoopt dat het komende zondag wederom regent: “Als we niet competitief zijn, hoop ik op neerslag, maar het ziet er naar uit dat het weer beter wordt en misschien vergaat het ons hier morgen wel heel goed als het droog is.”