Valtteri Bottas heeft één duidelijk doel voor ogen voor zijn tweede Mercedes-seizoen: winnen. “Ik had vorig jaar veel te leren, dat moet ik dit jaar in de praktijk brengen.”

Valtteri, je eerste raceweekend voor Mercedes is nu een jaar geleden. Hoe heb je de afgelopen twaalf maanden ervaren?
“Het begin was erg hectisch omdat Nico (Rosberg, de wereldkampioen van 2016, red.) er zo abrupt mee stopte. Ik had erg weinig tijd om te wennen en wegwijs te worden bij het team. Als ik naar het totaalbeeld kijk, heb ik vorig jaar een aantal hele goede momenten gehad, maar ik presteerde nog niet regelmatig genoeg. Ik had veel te leren. Zaak is dat dit jaar goed in de praktijk te brengen op het circuit.”

Wie denk je dat er dit seizoen vooraan meedoen?
“Dat is altijd lastig te zeggen op basis van de wintertests. Je weet nooit met hoeveel benzine iedereen heeft gereden en welke motor-instellingen ze hebben gebruikt. Ik denk echter dat het wel eens een spannende strijd kan worden tussen Ferrari, Red Bull en ons, waarbij wij uiteindelijk hopelijk als winnaar uit de bus komen!”

Waar verheug je je het meest op voor komend seizoen?
“Winnen – en hopelijk met behoorlijke regelmaat! Daarnaast heb ik zin in de Duitse Grand Prix op Hockenheim. Ik heb dat altijd een leuk circuit gevonden en werd er in 2014 tweede voor Williams. Voor dit jaar komt er nog bij dat het natuurlijk een soort thuisrace voor Mercedes is, want Stuttgart ligt niet ver weg.”

Dit interview is ter beschikking gesteld door het media-team van Mercedes.

Bottas in actie tijdens de wintertests in de Mercedes W09.