Nigel Melker heeft de eerste race op Zandvoort in de Formule 3 Euro Series gewonnen. In de tweede race eindigde hij in het achterveld na een doorrijstraf.

De Nederlander vertrok van poleposition, maar kwam slecht van de lijn, waardoor zijn teamgenoot Felix Rosenqvist de leiding pakte. De Zweed maakte een paar ronden later echter een fout voor de S-bocht, zodat Melker orde op zaken kon stellen.

“Ik moet nog werken aan mijn start”, erkent Melker. “Daarna ging alles echter lekker. Het is een mooi gevoel om te winnen voor eigen publiek.”

In race 2, met omgekeerde startgrid, was Melker wel snel van zijn plaats, maar helaas bleek het te snel. De Nederlander kreeg een drivethroughpenalty wegens een valse start en eindigde daardoor voor het derde weekend op rij buiten de punten in de sprintrace. Alleen de Colombiaan Carlos Munoz, die vanwege het innemen van de verkeerde positie op de startgrid ook een straf kreeg, eindigde achter hem.

Morgen komen de Formule 3-coureurs, slechts twaalf in getal, nog een keer in actie. De derde race van het weekend begint om 11.15 uur en duurt net als de eerste race ongeveer veertig minuten. Melker vertrekt vanaf de tweede startplaats.