Marussia was in de eerste twee vrije trainingen lekker op weg, totdat Max Chilton van de baan vloog met een defect aan de remschijven.

Het was ongeveer halverwege de tweede vrije training dat er bij het linkervoorwiel iets van de auto leek te springen. Een heftige schuiver was het gevolg en luidde meteen het einde in van de dag voor beide Marussia-coureurs.

“Ik voelde iets kapot gaan linksvoor en direct daarna verloor ik de controle in de auto”, aldus Chilton. “Ik vermoedde een probleem met de remschijf en dat bleek juist. We zullen hier zorgvuldig naar moeten kijken. De dag begon echter positief en ik denk dat we kunnen stellen dat we steeds een beetje sneller worden.”

Jules Bianchi
De Marussia van de Fransman werd eveneens binnen gehouden na de spin van teamgenoot Chilton, maar Bianchi houdt graag vast aan de progressie die het team geboekt lijkt te hebben: “Ik denk dat we de auto opnieuw iets beter begrijpen in vergelijking met het raceweekend in Maleisië.”

“De stint op zachte banden verliep goed, dus ik kijk er naar uit om morgen onze mogelijkheden verder uit te diepen. We zijn de dag niet geweldig geëindigd, maar de start was in mijn ogen veelbelovend.”