Ferrari krijgt vrijdagmiddag op Circuit Paul Ricard de kans haar zaak opnieuw te bepleiten wat betreft de tijdstraf die Sebastian Vettel de overwinning in de Grand Prix van Canada heeft gekost.

Dat heeft de FIA bekendgemaakt middels een oproep aan Ferrari om vrijdagmiddag om 14:15 vertegenwoordigers te sturen om hun zaak te beargumenteren. Ze moeten dat doen voor hetzelfde stewardspanel dat tijdens de Grote Prijs van Canada besloot Vettel een tijdstraf op te leggen voor het in ronde 48 op onveilige wijze terugkeren op het circuit, waardoor rivaal Lewis Hamilton ontwijkende actie moest ondernemen.

Lees ook: Ferrari ziet af van protest tegen straf Vettel, maar legt zaak nog niet neer

Vettel kreeg in Canada een straf van vijf tellen opgelegd voor dit vergrijp. Hoewel hij daarna als eerste over de streep kwam, betekende deze tijdstraf dat de zege Hamilton toe kwam.

Ferrari heeft zich hier echter niet bij neergelegd en beroep gedaan op haar zogenaamde right to review, het recht om het voorval opnieuw te laten beoordelen door (dezelfde) wedstrijdleiders. De Scuderia heeft hiervoor naar verluidt nieuw bewijs aangeleverd om haar zaak te maken. Vrijdagmiddag krijgen ze daar dus de kans toe. Of er gelijk uitspraak volgt, is niet duidelijk.

Lees ook: Vettel over de rooie na tijdstraf: ‘Ik ben boos en heb daar het recht op’