De actie op de baan was vandaag voor secundair belang voor HRT, dat zich meer zorgen maakte om een monteur die tijdens de eerste vrije training door Pedro de la Rosa was aangereden.

De la Rosa reed tijdens VT1 tegen monteur Craig Stubley aan, die een behoorlijke tik kreeg en daarna per ambulance naar het ziekenhuis gebracht moest worden. “We waren allemaal erg bezorgd om hem, maar hij maakt het gelukkig goed”, vertelt teambaas Luis Pérez-Sala.

Technisch directeur Toni Cuquerella beaamt in gesprek met GrandPrix.com dat het schrikken was voor het kleine Spaanse team: “Maar het zag er gelukkig erger uit dan het was”, zegt hij. “Na onderzoek is gebleken dat er geen serieus letsel is en het alleen om een gezwollen knie en een aantal blauwe plekken gaat. Het zal waarschijnlijk even pijn doen, maar Craig kan over een paar dagen weer aan het werk.”

Ook voor De la Rosa was het schrikken, zo laat deze weten: “Ik ben ontzettend opgelucht dat Craig het goed maakt, want ik maakte me erg bezorgd om hem. Ik ben heel blij dat het meevalt.”

Wat het racen betreft, heeft De la Rosa ook reden om tevreden te zijn. “Ik was in beide trainingen sneller dan de Marussia’s en het lijkt erop dat we een behoorlijke stap vooruit hebben gezet. Ik kan het overigens nog beter doen dan dit, net zoals er nog meer uit de auto te halen valt. Dat het morgen warmer wordt, komt ons dan ook goed uit, want dat helpt ons met de banden.”

Voor teamgenoot Narain Karthikeyan was een vrijdag zoals zovelen. “Het was geen slechte dag. We hebben de auto vandaag goed weten te verbeteren en hoewel er nog wel wat verbeterpunten zijn, hebben we er vandaag uitgehaald wat er in zat.”