*

VT1: Bottas en Hamilton voeren tijdenlijst aan

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

14 juli 2017 11:31

VT1: Bottas en Hamilton voeren tijdenlijst aan
Sutton Images

Mercedes heeft in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië een duidelijk visitekaartje afgegeven. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton werden afgetekend eerste en tweede. Ferrari viel tegen.

Bottas kwam tot een snelste rondetijd van 1:29,106 en was daarmee 0,078 seconde sneller dan Hamilton. Beide coureurs doken daarmee al meteen onder Hamiltons beste rondetijd uit de kwalificatie vorig jaar. Het laat goed zien hoe veel sneller de huidige F1-auto’s zijn in de hogesnelheidsbochten van Silverstone.

Max Verstappen reed achter het Mercedes-duo naar de derde tijd. Hij was ongeveer een halve seconde langzamer dan Bottas. Zijn Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo zette de vierde tijd neer, bijna vier tienden van een seconde achter Verstappen.

Ferrari maakte weinig indruk.  Het kan natuurlijk dat Kimi Räikkönen (vijfde) en Sebastian Vettel (zesde) zich in de eerste training nog niet bezig hielden met snelle rondetijden, maar hun achterstand op de kop was er niet minder om. Räikkönen moest een seconde toegeven. Hij was vier tienden sneller dan Vettel, die aan het begin van de training als eerste coureur de zogeheten shield testte, het cockpitscherm dat de coureur moet beschermen tegen rondvliegende brokstukken.

Ook het bandentype waarop de Mercedessen hun beste rondetijden reden, wijst erop dat het Duitse team zijn zaken goed voor elkaar heeft. Bottas en Hamilton deden dat namelijk op softs, terwijl de Red Bull- en Ferrari-coureurs snelste tijden lieten noteren op de – in principe snellere – supersofts.

Lees meer over

Silverstone Vt1