Het regent op Silverstone en dat betekent weinig actie. Pas na vijf kwartier zet Daniel Ricciardo een tijd op de klokken. De Toro Rosso-coureur is met zijn 1:54.249 de concurrentie te snel af.

Even wordt er gevreesd dat er niemand een tijd zal zetten Het is eerder voorgekomen. Tijdens de tweede vrije training van Belgie in 2005. Vitantonio Liuzzi crashte er, waarna niemand nog zin had een tijd te klokken nadat de rode vlag-situatie voorbij was.

Nu is het Daniel Ricciardo die met nog veertien minuten op de klok een tijd noteert: 2:.00.029. In zijn tweede poging verbeterd hij zijn tijd: 1:57.992. In navolging van de Australier gaan ook Lewis Hamilton en Jules Bianchi naar buiten, wat het startsein lijkt te zijn voor het rest van het veld om ook een poging te wagen.

Het is ontzettend nat op de baan. Veel coureurs hebben moeite de wagen onder controle te houden. De enige die daar niet in slaagt is Caterham-coureur Charles Pic. De Fransman eindigt bij Club in de bandenstapel en beschadigt daarbij zijn voorvleugel.

Nog meer regen

Uiteindelijk is het Toro Rosso-coureur Daniel Ricciardo die de sessie als snelste afsluit, voor Nico Hulkenberg en Pastor Maldonado. Giedo van der Garde zien we terug op de achtste stek.

Ook voor vanmiddag is er regen voorspelt, wat voor de fans weinig goeds beloofd.