Lewis Hamilton is het snelst, terwijl Mark Webber van de baan spint.

Na hevige regenbuien op donderdagavond is de Hungaroring niet stoffig zoals gebruikelijk, maar des te gladder. Ook is het met 19 graden aan de koele kant voor Hongaarse begrippen, en dus is er werk aan de winkel voor de teams.

Zelfs het eerste halfuur, normaal gesproken een oase van rust tijdens een eerste vrije training, wordt volop benut om te werken aan de afstellingen. Zoals bij Williams, waar beide coureurs via de boordradio klagen over een gebrek aan grip. Pastor Maldonado rapporteert onderstuur, terwijl Barrichelllo’s auto door een zwabberende achterkant ook niet al te best op de weg ligt.

Sebastian Vettel brengt na zijn verkenningsronde veel tijd door in de garage, maar is daarna direct snel: een rondje in 1:23,564 is de eerste aanwijzing dat Red Bull in Hongarije wellicht beter voor de dag komt dan in Duitsland het geval was.

Zijn teamgenoot Mark Webber maakt een minder prettige training mee. Hij komt in bocht negen iets te ver over de kerbstones, spint en raakt de vangrails. Op het eerste oog is alleen de voorvleugel van de Red Bull beschadigd, maar wellicht heeft de Australiër ook zijn wielophanging verbogen. Hij kan op eigen kracht terug naar de pits, maar zijn training zit er wel op.

Kort daarna verbetert Lewis Hamilton de beste tijd van Vettel. Zijn rondje van 1:23,350 is twee tienden sneller dan Vettels beste tijd, terwijl Fernando Alonso in de slotfase nog tot de derde plek reikt.

Bekijk hier de volledige uitslag