Lewis Hamilton heeft de snelste tijd in de eerste vrije training in Abu Dhabi genoteerd. De McLaren-coureur was drie tienden sneller dan teamgenoot Jenson Button en bleef nummer drie Sebastian Vettel ruim zeven tienden voor.

Hamilton noteerde zijn tijd na ruim een uur trainen. De openingsessie van het raceweekend begon traditiegetrouw met installatierondjes en drive throughs, waarbij Mark Webber bijvoorbeeld even wat rubber bij zijn pitbox neerlegde.

Het was een vrije training met weinig opvallende zaken. Michael Schumacher zat in de weg toen Timo Glock een snel rondje reed, Sebastian Vettel ging een keer wijd toen hij in bocht 17 te hard ging. Dit had allemaal geen gele vlaggen tot gevolg.

Een motorprobleem zorgde voor een valse start voor Giedo van der Garde in Abu Dhabi. Tijdens zijn installatieronde kwam er een probleem aan de Renault-motor naar voren en daardoor stond de Caterham-coureur vooral aan de zijlijn toe te kijken. Schrale troost: komende week rijdt hij twee testdagen in Abu Dhabi. Vandaag noteerde hij geen tijd.

De andere vrijdagcoureurs, Valtteri Bottas, Max Chilton en Ma Qing Ha, verging het iets beter. Bottas eindigde op twee tienden van teamgenoot Pastor Maldonado en Chilton en Ma reden twintig ronden of meer. Chilton was een seconde langzamer dan Timo Glock, Ma gaf ruim twee tellen toe op Pedro de la Rosa.

Leider in het kampioenschap Vettel heeft nu al een minder succesvol weekend dan in India, maar was rivaal Fernando Alonso wel met drie tienden te snel af. 

Klik hier voor de uitslag