Daniel Ricciardo heeft de snelste tijd genoteerd in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Hongarije. Hij was net iets sneller dan Sebastian Vettel en Max Verstappen.

Antonio Giovinazzi mag in Hongarije de Sauber van Charles Leclerc lenen voor de eerste sessie. Zijn meest opvallende wapenfeit is een flink blokkerend wiel bij het aanremmen van de eerste bocht. Teamgenoot Marcus Ericsson gaat ook een paar keer dwars. Max Verstappen gaat eveneens even in de rondte, maar ook voor hem blijft dat zonder gevolgen.

Ferrari en Red Bull geven de toon aan in het eerste halfuur van de sessie, maar dan voeren ook de Mercedessen het tempo op. Valtteri Bottas verdringt landgenoot Kimi Räikkönen van de eerste plaats, Lewis Hamilton sluit achter Max Verstappen aan op de vierde plaats. Even later is het Sebastian Vettel die als eerste onder de 1:18 duikt en daarmee bijna een halve seconde sneller is dan Bottas.

In de tweede helft van de sessie, wanneer de meeste coureurs op de hardere banden zijn overgestapt, komt Hamilton tot op 0,039 seconde van Vettel. Ook Räikkönen komt, ondanks verkeershinder, iets dichterbij en wipt over Bottas heen naar de derde plaats. Nico Hülkenberg zorgt voor een gelevlagsituatie doordat zijn Renault er geen zin meer in heeft.

Wanneer de baan weer vrij is, pakt Räikkönen de kop over. Dat is van korte duur, want Vettel gaat op de ultrasofts nog een kwart tel sneller, en Verstappen zit daar op de softs slechts negen duizendsten achter. Ricciardo komt wel net voor Vettel. Mercedes voelt de druk, want Bottas verremt zich en Hamilton schiet rechtdoor in de chicane.