Red Bulls Daniel Ricciardo heeft de snelste tijd neergezet in de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Bahrein. Teamgenoot Max Verstappen slaagde er door technische pech niet in een tijd neer te zetten.

Verstappen duwt zijn auto. Foto: Peter van Egmond.

Verstappen ging als één van de eerste coureurs de baan op toen de lichten op groen sprongen, maar nog voor hij een rondetijd kon neerzetten, was het gedaan voor Verstappen: zijn Red Bull viel eerst langzaam en daarna helemaal stil, waarbij Verstappen zelfs de pits niet meer haalde. De Nederlander duwde de auto daarom, met hulp van wat marshals, maar terug naar de pits. Eerst werd aan een probleem met de turbo gedacht, maar Sky Sports meldt dat het om een elektrisch probleem ging.

Verstappen kwam vervolgens niet meer in actie. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo stond ook lang stil, maar toen hij zo’n kwartier voor het eind weer de baan op ging, reed hij op een setje soft-banden de snelste tijd. In 1:31.060 ging hij het Bahrain International Circuit drie tienden sneller rond dan Mercedes’ Valtteri Bottas. Ferrari’s Kimi Räikkönen was derde, voor teamgenoot Sebastian Vettel en Bottas’ Mercedes-collega Lewis Hamilton. De top vijf reed hun snelste tijden op softs. De nummer zes, Romain Grosjean, deed het op supersofts.

Met Grosjean op P6 zat Haas er wederom goed bij. De zevende plek was, enigszins verrassend, voor Toro Rosso’s Pierre Gasly. De eerste training in Bahrein is doorgaans overigens niet bijster representatief, de tweede van later vanmiddag wel: deze wordt net als de kwalificatie en race om 17:00 Nederlandse tijd verreden (18:00 uur in Bahrein) als het donker en kouder is.