Sebastian Vettel is goed begonnen aan het weekend waarin hij hoopt zijn vierde titel op rij te bemachtigen. Fernando Alonso ziet zijn kansen nog verder slinken door een versnellingsbakprobleem.

Vettel blijft in de eerste vrije training zijn teamgenoot Mark Webber bijna twee tienden voor. Nico Rosberg en Romain Grosjean laten zien dat ook met Mercedes en Lotus nog rekening moet worden gehouden. Al gaat het bij Kimi Räikkönen minder voorspoedig. Ferrari heeft werk te doen, want Alonso kampt met een defecte transmissie, terwijl Felipe Massa op de achtste plaats blijft steken. 

Het Buddh International Circuit is bij het begin van de eerste vrije training in dikke nevel gehuld. De baan is ook nog behoorlijk stoffig aangezien deze buiten het Formule 1-weekend nauwelijks wordt gebruikt. De meeste coureurs wachten dus zo lang mogelijk om de pits uit te rijden. 

Het geeft Giedo van der Garde de kans lang in de toptien te vertoeven. De Nederlander heeft het ritme snel te pakken en is de hele sessie sneller dan zijn teamgenoot Charles Pic. De onderlinge verschillen tussen de Caterhams en Marussia’s zijn echter klein.  

De gladde baan zorgt voor de nodige uitstapjes, maar levert geen grote problemen op. Pastor Maldonado oefent zijn driftskills en ook invaller James Calado komt even dwars te staan. De Brit vervangt Paul di Resta die zich niet zo fruitig voelt en daarom de eerste training even overslaat. In VT2 stapt hij weer in.