Valtteri Bottas heeft ook in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië de beste tijd gereden. Hij bleef net als vanmorgen Mercedes-collega Lewis Hamilton voor. Ferrari zat dichter in de buurt.

De Fin scherpte opnieuw het baanrecord op Silverstone aan: hij kwam tot een 1:28,496, zes tienden van een seconden sneller dan in de eerste sessie. Hamilton volgde op een tiende. Ook in de lange runs waren de Mercedessen snel.

Ferrari had in de ochtendtraining de snelheid nog niet echt te pakken, maar ’s middags verging het de Italiaanse stal beter. Kimi Räikkönen reed de derde tijd, drie tienden achter Bottas en een tiende voor teamgenoot Sebastian Vettel. Beiden reden hun beste rondjes  net als Bottas op supersofts.

Max Verstappen beëindigde de training als vijfde. Hij moest, eveneens op supersofts, ongeveer vijftien honderdsten van een seconde toegeven op Vettel. Net als ’s morgens was de Nederlander met een voorsprong van vier tienden ruimschoots sneller dan teamgenoot Daniel Ricciardo. In de lange runs ontpopten de Red Bulls zoals gebruikelijk dit jaar tot het derde team, een paar tienden per ronde achter de Ferrari’s en de Mercedessen.

Het was duidelijk te zien dat de coureurs meer de grens opzochten dan in de eerste vrije training. Toen ging bijna niemand serieus in de fout, nu spinden meerdere coureurs van de baan, onder wie Felipe Massa, Jolyon Palmer, Kimi Räikkönen en Carlos Sainz. Die laatste coureur schoof zelfs zo hard door het gras dat hij een nieuwe vloer onder zijn Toro Rosso moest laten monteren.